Bouwplaatsbeveiliging


Al meer dan 5 jaar is Cebec Beveiligingen actief met het beveiligen van bouwlocaties. Hiervoor maken we gebruik van de systemen van Videofied. Videofied is een camerasysteem dat aangestuurd wordt door bewegingsdetectie. Hierdoor wordt elke melding van beweging geverifieerd door videobeelden. Deze videobeelden worden vervolgens verstuurt naar de meldkamer, die daarop kan beoordelen of de melding terecht is en kan acteren door eventuele de waarschuwingsadressen te informeren of hulpdiensten in te schakelen.

De systemen zijn uitermate geschikt voor gebruik op een bouwterrein of erf en binnen tijdens de verbouwing van een woonhuis. Het geheel is volledig autonoom, wat inhoudt dat het geen stroom, internet of telefoonlijn nodig heeft om te functioneren. Het systeem kan zelfs tot een periode van 3 jaar functioneren zonder aanvoer van stroom.

De kosten van een unit binnen bedragen €50,- per week voor een detectiepunt met 4 camera's. Daarnaast bedragen zowel de opbouwkosten als de afbouwkosten voor dit systeem €100,-.

Voor buiten toepassingen is er een mast noodzakelijk waaraan het camerasysteem kan worden bevestigd. Deze wordt geleverd via de firma Gromax. Dit stelt ons in staat de beveiligingsapparatuur op de vereiste hoogte van 3 meter te plaatsen. Deze mast is voor langetermijnhuur ook beschikbaar in uw bedrijfskleuren en met uw logo. De kosten voor het gebruik van de mast zijn €50,- per mast.

In en uitschakelen van het systeem kan plaatsvinden door middel van automatische in- en uitschakeling op de door u gewenste tijden of door middel van een proximity tag lezer. De eerste optie zorgt voor meer zekerheid doordat inschakeling niet vergeten kan worden terwijl de tweede optie zorgt voor meer flexibiliteit doordat u met de tag handmatig kunt in- en uitschakelen.

Op verzoek van de cliënt kunnen we eventueel mobiele surveillance diensten aan laten sturen bij een eventuele calamiteit om zo de taken van een waarschuwingsadres over te nemen. Hierdoor hoeft u niet zelf naar de desbetreffende locatie toe bij een eventuele calamiteit. Indien u gebruik van deze dienst wenst te maken betaald u slechts bij het uitrukken van de mobiele surveillance dienst. De kosten hiervoor bedragen €62,- per uitruk.

Voordelen Videofied Systeem:

- Systeem is geheel draadloos, zelfs de centrale heeft geen externe voeding.
- Systeem is gemakkelijk in gebruik.
- Systeem staat in verbinding met de meldkamer door middel van een GPRS signaal. GPRS heeft een landelijke dekkingsgraad van 99,9%.
- Bij alarm zendt de draadloze passief infrarood detector een videoclip van 10 seconden naar de meldkamer zodat het alarm geverifieerd kan worden.

Kosten overzicht:

Opbouw: €100,-
Afbouw: €100,-
Huur camerasysteem: €50,- p/w
Huur mast: €50,- p/w